Assertief gedrag en grenzen stellen

Assertief gedrag en grenzen stellen

Beschrijving van de vorming

Assertief zijn betekent voor jezelf kunnen zorgen en rekening houden met de belangen van de andere, zonder hierbij agressief te zijn of juist niet te reageren. Opkomen voor je eigen mening en je gevoelens is niet altijd evident.

Binnen je rol als hulpverlener is het niet altijd makkelijk om je grenzen te stellen. Het kan gebeuren dan cliënten of collega’s deze grenzen aftasten. Tijdens deze vorming leer je inzicht te krijgen in hoe je op een gepaste manier taken kan weigeren of bepaalde zaken bespreekbaar kan maken. Je leert tijd te nemen om eerst even na te denken zonder meteen te handelen. Het is belangrijk dat je als hulpverlener hierin je grenzen kent. Dit maakt samenwerken met collega’s ook een stuk aangenamer door duidelijke afspraken te maken.

Inhoud en aanpak van de vorming

  1. Inhoud
  • Je leert je eigen mening te zeggen en emoties te tonen
  • Je leert eerst te denken en dan te handelen
  • Je leert communiceren vanuit jezelf
  • Je leert je grenzen stellen
  1. Aanpak

Deze opleiding biedt aan de hand van een theoretisch kader en verschillende cases, inzicht in assertief gedrag en de eigen grenzen.

Bij deze vorming is er ruimte voor persoonlijke inbreng en reflectie.

Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

1 dagdeel van 3 uur of 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 10 deelnemers
Max. 20 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING