Een warm onthaal voor nieuwe medewerkers (nieuwe collega’s, stagiaires, …)

Een warm onthaal voor nieuwe medewerkers (nieuwe collega’s, stagiaires …)

Beschrijving van de vorming

Een ervaren collega helpt zodat een nieuwe collega of stagiaire zich snel thuis voelt in de organisatie.

De nieuwe collega of stagiair(e) leert op een informele manier de werking kennen, net zoals de waarden en normen van de organisatie. Het onthaal verloopt op een vlottere manier, waardoor de nieuwe collega zich welkom zal voelen en snel binding krijgt met de organisatie. Het versnellen van dit leerproces is zowel voor de nieuwe medewerker als voor de organisatie een win-win situatie.

Inhoud en aanpak van de vorming

Hoe sneller de nieuweling zijn draai vindt, hoe positiever dit is voor de werking. Ook de ervaren medewerker zal voldoening krijgen van zijn taken en zich gewaardeerd voelen door de organisatie.

We staan stil bij de voordelen van een onthaal van nieuwe medewerkers. Een warm onthaal bieden kan gebeuren door een ervaren collega of door meterschap/peterschap. Wat zijn de voordelen van een warm onthaal voor de nieuwe collega en voor de organisatie? Wat is het profiel van een goede meter/peter en wat wordt er van hem/haar verwacht? We staan tijdens deze vorming ook nog even stil bij de impact dat een nieuwe job heeft.

  1. Inhoud
  • Je krijgt een beeld van de voordelen van het onthalen van nieuwe medewerkers, dit zowel voor de nieuwe medewerker als voor de organisatie.
  • Je leert wie een goede meter/peter kan zijn en wat er van die persoon wordt verwacht.
  • Je krijgt inzicht in de impact van een nieuwe job.
  1. Aanpak

Deze opleiding biedt, aan de hand van een theoretisch kader en verschillende cases, inzicht in een warm onthaal van nieuwe medewerkers. Bij deze vorming is er ruimte voor persoonlijke inbreng, inbreng vanuit het team en reflectie.

Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

Dagdeel van 3 uur of 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 7 deelnemers
Max. 20 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING