Onboarden van nieuwe medewerkers

Onboarden van nieuwe medewerkers

Beschrijving van de vorming

Nieuwe medewerkers verbinden gaat verder dan een warm onthaal, peter- en meterschap of het werken met een checklist met informatie. Om nieuwe medewerkers met je organisatie te verbinden werk je op verschillende domeinen en in verschillende fasen. Je maakt een inclusief onboardingsbeleid en deelt ook de verantwoordelijkheid hiervoor.
In deze workshop leer je de 10 bouwstenen van een goed onboardingsbeleid kennen. Als je met deze bouwstenen actief aan de slag gaat verbind je nieuwe medewerkers met als resultaat:
– tevreden en betrokken medewerkers die zich goed voelen in je organisatie en zich willen ontwikkelen en inzetten om de doelstellingen te behalen
– flexibele medewerkers die zich aanpassen aan veranderende situaties
– meer sollicitanten
– minder absenteïsme
– minder medewerkers die de organisatie teleurgesteld verlaten
– een positief klimaat en welzijn

Inhoud en aanpak van de vorming

Hoe sneller de nieuweling zijn draai vindt, hoe positiever dit is voor de werking. Ook de ervaren medewerker zal voldoening krijgen van zijn taken en zich gewaardeerd voelen door de organisatie.

  1. Inhoud
  • Je krijgt een beeld waarom het zo belangrijk is om werk te maken van een goed uitgedacht onboardingsbeleid, zowel voor de organisatie als voor de nieuwe medewerker
  • Je leert op welke domeinen je kan inzetten om een succesvolle onboarding te bereiken
  • Onboarding start al voor de eerste werkdag: je leert meer over alle fases van onboarding en hoe die ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers matchen met het DNA van jouw organisatie
  • Je leert op welke niveaus je kan onboarden en  hoe de verantwoordelijkheid voor onboarding gedeeld kan worden
  1. Aanpak

Deze opleiding biedt, aan de hand van een theoretisch kader en verschillende cases, inzicht in het waarom en hoe van verbinden met  nieuwe medewerkers. Bij deze vorming is er ruimte voor persoonlijke inbreng, inbreng vanuit het team en reflectie.

Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

Dagdeel van 3 uur of 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 7 deelnemers
Max. 20 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING