Di – eet, die eet niet

Di – eet, die eet niet

Beschrijving van de vorming

Een dieet is niet enkel een lijst met producten die we wel of niet mogen eten, het is een andere manier van eten, een andere manier van leven. Een dieet is een aanpassing van de voeding die leidt tot een  kwaliteitsvoller leven. Een dieet wil niet perse zeggen dat het minder lekker hoeft te zijn! Opleiding rond de meest voorkomende diëten bij mensen thuis met 2 keer kookles. Zowel productkennis als bereidingswijze komen uitgebreid aan bod. De vorming wordt gegeven door diëtisten die veel praktijkervaring hebben in het opleiden van mensen in de zorg. Materiaal is inbegrepen, leskeuken kan op vraag en beschikbaarheid.

Inhoud en aanpak van de vorming

  1. Inhoud

    Medewerkers in de zorg worden regelmatig geconfronteerd met vragen rond dieet, dieetproducten, dieet koken. Een goede zorg impliceert ook de juiste voeding aangepast aan de zorgvrager. Hierop bieden we graag een antwoord. Het bijbrengen van basiskennis rond voeding en voedingsbegrippen op een interactieve manier en de toepassing ervan in  de praktijk aan de hand van kooklessen zijn de rode draad van onze aanpak
  1. Aanpak

Methodische aanpak dag 1:

  • Groepswerk rond wat een dieet is en waar we aan denken bij een dieet.
  • Overlopen van de meest gangbare diëten (deel 1)
  • Samen koken en ervaring opdoen

Methodische aanpak dag 2:

  • Groepswerk rond wat we tot nu hebben toegepast in de praktijk (succes en moeilijkheden) + bijsturing en tips
  • Overlopen van de meest gangbare diëten (deel 2)
  • Samen koken en ervaring opdoen
Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector

Aantal sessies / dagen:

2 dagdelen  van 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 7 deelnemers
Max. 15 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING