Observeren & rapporteren

Observeren & rapporteren

Beschrijving van de vorming

Als je in een team werkt, is het belangrijk om op een juiste manier zorgvragers te observeren. In deze opleiding komen verschillende vormen van observatie aan bod. Je leert deze verschillende observatiemethodes toe te passen door oefeningen gedurende de opleiding. Daarnaast leer je verschillende rapportagetechnieken die je eveneens toepast en met elkaar kan vergelijken. Deze opleiding is geschikt voor een volledig team, wat het beste resultaat geeft in eenvormig observeren en rapporteren. Maar deze opleiding kan ook individueel gevolgd worden.

Inhoud en aanpak van de vorming

  1. Inhoud
  • Uitleg rond de verschillende observatietechnieken
  • Toepassing van de observatietechnieken door videocasussen
  • Uitleg rond de verschillende rapportage technieken
  • Toepassing van de verschillende rapportage technieken
  1. Aanpak

Deze opleiding is heel interactief en je leert hier echt door te doen. Indien gewenst kunnen de oefeningen op de werkvloer worden gedaan. Zo kan je oefenen in echte situaties. Indien dat niet mogelijk of gewenst is, gebruiken we videocasussen.

Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

Dagdeel van 3 uur of 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 7 deelnemers
Max. 20 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING