Succesvol samenwerken

Succesvol samenwerken

Beschrijving van de vorming

Samenwerken met collega’s is niet altijd evident. Het is niet alleen van belang wat collega’s doen, maar ook hoe ze samenwerken in relatie met anderen. Omgaan met collega’s, elk met hun eigen karakter, is een kunst in de zorg. Je werkt met verschillende collega’s bij één zorgvrager. Iedereen is verschillend, ook je collega’s en hun manier van werken. Dit leidt soms tot frustraties binnen een team. Hoe kan je succesvol samenwerken binnen een team dat elkaar niet vaak ziet of elkaar juist dagelijks ziet?

Inhoud en aanpak van de vorming

  1. Inhoud

Duidelijk onze mening uiten tegen collega’s en onze emoties tonen, voor onze rechten, belangen en behoeften opkomen, durven weigeren zonder er schuldgevoelens over te hebben, luisteren en rekening houden met de gevoelens van de andere.

We zoomen tijdens deze vorming in op wat het ons moeilijk maakt, wat ons kan helpen om professioneel samen te werken en hoe we vorm kunnen geven aan onze communicatie t.o.v. collega’s.

  • Je leert hoe je het werk voor jezelf en jouw collega’s aangenamer kan maken
  • Je leert dit samen als groep aanpakken en elkaar motiveren
  • Je krijgt inzicht in je eigen moeilijkheden om te communiceren
  • Je krijgt inzicht in de werkattitude van jezelf en van collega’s
  • Je leert communiceren vanuit de IK-vorm
  • Je leert dingen bespreekbaar maken op een teamoverleg
  1. Aanpak

Deze opleiding biedt, aan de hand van een theoretisch kader en verschillende cases, inzicht in succesvol samenwerken, ook binnen een team dat elkaar niet vaak ziet of elkaar juist dagelijks ziet.

Bij deze vorming is er ruimte voor persoonlijke inbreng, inbreng vanuit het team en reflectie.

Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

Dagdeel van 3 uur of 4 uur

Maximum deelnemers:

Min. 7 deelnemers
Max. 20 deelnemers

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING