Zindelijkheid

Zindelijkheid

Beschrijving van de vorming

‘Elk kind op zijn tempo’ is het uitgangspunt. Maar het is meer dan dat. Het is ook een leerproces voor elk kind. Een peuter krijgt stap voor stap meer controle over zijn lichaam, maar leert ook begrijpen wat van hem wordt verwacht.

Inhoud en aanpak van de vorming

  1. Inhoud

Elk kind wordt zindelijk op zijn eigen tempo. Geef je kind de tijd om te leren en te oefenen. Ongelukjes gebeuren. Geduldig blijven is dus de boodschap. En zindelijk worden, daar werk je samen aan: met ouders, opvang, grootouders, kleuterschool  …

Jonge kinderen worden alsmaar later zindelijk. . Er is niet één oorzaak. Het gaat om een combinatie van factoren in de omgeving van het kind.

Luiers worden beter, de rijpingssignalen worden niet altijd opgepikt, ouders zijn soms onzeker, een verschillende zindelijkheidsaanpak van de opvoeders kan het proces vertragen of er is soms weinig overleg om de krachten te bundelen.

  1. Aanpak
  • Door het gebruik van beeldmateriaal dat achteraf besproken wordt.
  • Interactieve opleiding
Doelgroep:

Medewerkers uit de zorgsector.

Aantal sessies / dagen:

Dagdeel van 3 uur of 4 uur

Al onze vormingen worden op maat aangeboden en we spelen maximaal in op individuele vormingsbehoeftes. Heb je vragen of wil je bepaalde thema’s extra in de verf zetten, neem dan contact op via [email protected]. Liever een digitaal overleg? Dan bekijken we zo de vormingsvraag en overlopen we samen de mogelijkheden.

Offertes zijn altijd gratis.

BOEK DEZE VORMING